Greenbriar Park, Mittagong NSW

Before

Now considered to be one of Australia's finest gardens, Greenbriar Park is regularly invited to be part of Australia's Open Garden Scheme and has been featured in a number of leading magazine publications. The garden has been designed to relate closely to the Georgian architecture of the house and to provide colour and interest for every season of the year.

A series of lawn terraces link the house with its front garden . The retaining walls are of local basalt stone and softened with drifts of flowering perennials.

The layout and planting of the front garden has been designed to compliment and enhance the architecture of the house. A central axis leads from the house, down a gravel path and through a circular rose garden centred with a fountain.

Seven Oakes, Bowral, NSW

Before

An enhancement of an established garden which has significantly improved the outlook from within the house and has created a more comfortable and appealing 'outdoor room' in which the owners can enjoy and entertain their guests.

An urn on a pedestal within a circular pond is the centre piece to an inviting space enclosed with garden beds bordered with clipped box.

A bench of teak provides comfortable seating within a paved space of Haddonstone. Generous drifts of flowering perennials soften the paving and define the space from an adjacent lawn.

Merrilla, Goulburn, NSW

Before

One of Australia's most historic house and gardens which has been transformed to its former glory. In close consultation with the owners and their architect, the garden has been significantly enhanced and developed, creating the epitome of a classic Australian country garden which is now keenly visited by an enthusiastic gardening public.

A courtyard paved in local slate is softened with generous garden beds about the base of the walls of the house.

A gravel drive that passed across in front of the house has been replaced with a level lawn bordered with flowering shrubs and perennials. The homestead now sits comfortably within its garden setting.

Athol, Blayney, NSW

Before

A country house and garden of considerable heritage and signifigance which has been restored and enhanced as a country retreat. The client, architect and landscape architect worked closely together as a team to create a well integrated design where the garden compliments the house and has strengthened the heritage character of the site.

A Master Plan was prepared which clearly illustrated those elements of the original garden that was to be retained, those elements that were to be removed and how the proposed elements were to be integrated.

A formal rose garden was designed incorporating bench seating, a circular pond with fountain and a colonnade upon which climbing roses could be grown.